Wat is Kahuna Bodywork? 

Kahuna Bodywork is een dynamische vorm van lichaamswerk uit Hawaii waarbij gewerkt wordt met lange vloeiende ritmische massage bewegingen met de onderarmen en handen. Het is een soort ‘dans’ op het lichaam en brengt de cliënt zowel lichamelijk als energetisch in balans. 

Naast een ontspannende massage wordt de cliënt bij Kahuna Bodywork uitgenodigd om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen fysieke, emotionele en spirituele welzijn.
De lange massage bewegingen bevorderen de communicatie tussen de cellen van het lichaam, de hartslag en de ademhaling van de cliënt. Met het diepere bodywork wordt de focus gelegd op het masseren van de spieren, pezen, banden en het stretchen van het lichaam. In Kahuna Bodywork zien we het lichaam als één geheel, met een aangeboren eigen intelligentie. Het lichaam heeft het vermogen om zichzelf aan te passen en in evenwicht te brengen. Het hele lichaam wordt dan ook behandeld tijdens een Kahuna Bodywork sessie.
Beperkende patronen, gedrag, emoties, overtuigingen en trauma uit het verleden wonen niet alleen in je geest maar worden ook opgeslagen als herinneringen in de cellen van je lichaam. Deze cellulaire herinneringen kunnen je energiestroom stagneren waardoor er spanningen en ziektes op fysiek en mentaal niveau gecreëerd worden. Dit kan met behulp van Kahuna Bodywork losgelaten worden. Kahuna Bodywork wordt vaak vergeleken met een golf in de oceaan, alle cellen van het lichaam worden in beweging gebracht en vergeten delen van onszelf krijgen weer ruimte. Kahuna Bodywork werkt volgens het principe dat waar beweging is, er verandering kan volgen. Voor uitgebreide informatie over Kahuna Bodywork klik hier


Waar kan Kahuna Bodywork bij helpen?Verlicht vermoeide en pijnlijke spieren, stijve nek en hoofdpijn en biedt verlichting bij algemene vermoeidheid.


Staat bij in tijden van verandering en overgang of wanneer je het gevoel hebt vast te lopen in het leven.


Ontspanning en een diep gevoel van gekoesterd worden op elk niveau.


Creëert beweging tot op cellulair niveau van het lichaam waardoor oude patronen kunnen verschuiven.


Lymfedrainage en verwijdering van vochtophoping.


Geeft je een dieper bewustzijn van jezelf en verbindt je met je voorouderlijke afkomst.


Kahuna Training 

Kahuna training is gedeeltelijk fysiek, Hawaiiaanse martial arts en ceremoniële dans, Lomi Ka'alele au, ook wel 'flying' genoemd. Kahu Abraham Kawai'i, ontwikkelde deze op martial arts gebaseerde oefening om Kahuna principes voor mensen toegankelijk te maken.
Dit zijn ook de bewegingen die we gebruiken bij Kahuna Bodywork. Ka'alele au, in sommige opzichten vergelijkbaar met Qigong, is een oude spirituele dans/ beweging die ons in staat stelt Ki-energie te voelen en te sturen, en ons een dieper begrip van onszelf en onze verbinding met alles om ons heen geeft.
Deze oefening, ontgrendelt paden in de hersenen waardoor de verbinding tussen verleden, heden en toekomst of lichaam, geest en ziel worden hersteld.
Je ontwikkelt een grotere gevoeligheid door je fysieke lichaam te ervaren in deze specifieke beweging. Hierdoor kun je jezelf toestemming geven om echt je grootsheid als mens te voelen - in alle vrijheid, nederigheid en waardigheid. De grootste moeilijkheid bij de training, is te accepteren dat we echt eerst ons zelf in evenwicht moeten brengen en verfijnen of opnieuw moeten definiëren, voordat deze sterke fundering, die al in ons aanwezig is, in ons bewustzijn kan worden gebracht. Wanneer dit is bereikt, keren we terug naar ons ware zelf.  
We bewegen met alle emotie die we op dat moment hebben, een emotie, een krachtig hulpmiddel dat we kunnen gebruiken in plaats van het weg te duwen omdat het er zou niet moeten zijn. Erken alles in jezelf, the good, bad and ugly.
Een Kahuna student leert het lichaam te zien als een tempel, een heilige plaats waar je ziel in woont en die bereid is om te groeien en te vliegen.Kahu Abraham Kawai'i


"To be or not to be is not the question. What is has always been the answer.
It is, when you are the giver, the receiver,
and that which is given, in one..." Kahu Abraham Kawai'i

De grondlegger van Kahuna Bodywork is Kahu Abraham Kawai'i, een Kahuna (meester) uit Hawaii.
Hij is de Kahuna door wiens lijn alle Kahuna trainingen in de niet-Hawaiiaanse samenleving zijn ontstaan.
Massage was slechts een onderdeel van de Kahuna training die hij gebruikte om mensen meer inzichten te geven. Belangrijke onderdelen waren het leren van respect, de juiste houding, waardigheid, nederigheid, gevoeligheid door volmondig ‘ja’ te zeggen tegen alles wat het leven ons biedt. De Kahuna gaf ons Kahuna principes mee om zo te leren omgaan met alle situaties die zich voordoen in ons leven. Hij moedigde zijn leerlingen nooit aan om de Hawaiiaanse cultuur en gewoontes over te nemen, maar juist om de wijsheid in zichzelf te vinden en een verbinding te maken met zijn/haar eigen voorvaderen. Abraham Kawai’i ontwikkelde Kahuna Bodywork in de jaren '80 en heeft deze vorm van bodywork in de jaren daarna o.a. naar Australië gebracht. Kahu leidde samen met Master Ki'a'i Ho'okahi Weber de oprichting van het Australian College of Kahuna Sciences. De leer van oude principes voor gebruik in de westerse wereld. Wil je Abraham Kawai'i zien spreken over Kahuna principes klik dan hier

In 2004 heeft Kahu deze wereld verlaten. Zijn leer wordt vandaag authentiek en met waardigheid en respect voortgezet door het Australian College of Kahuna Sciences door Master Ki'a'i Ho'okahi Weber en in Oostenrijk - door Isabell Dzananovic.